Fönster Stockholm

Hög kvalitet och god service

FÖNSTER

FÖNSTER I ETT FLERTAL MODELLER OCH STORLEKAR

Vi erbjuder fönster i ett flertal modeller och storlekar, i flera olika material och kombinationer. Hår går vi igenom de tre vanligaste och populäraste fönstermaterialen: PVC, aluminium och trä.

fönsterinstallation

PVC-fönster

PVC är en fönstertyp som blir allt vanligare och är dominerande på fönstermarknaden i Europa. Men i Sverige har länge trä och aluminiumfönster varit det populäraste valet av fönster för hus- och fastighetsägare. En anledning till detta är en vanlig uppfattning om att PVC-fönster spricker och gulnar med tiden. Men så är det inte med dagens moderna PVC-fönster. Tvärtom! PVC-fönster är i dag i stort sett underhållsfria och kan stå emot både nederbörd, sol och hårda vindar. PVC är också en prisvärd fönstertyp med låga tillverkningskostnader och rimliga priser.

PVC-fönster har även stora fördelar miljömässigt. Dagens plastfönster är återvinningsbara och klimatsmarta, inte minst om man räknar in att man i stort sett inte behöver utföra något underhåll på dem.

Några starka fördelar med PVC-fönster:

  • PVC är kostnadseffektivt att tillverka med dagens moderna metoder. Dessutom minskar uppvärmningskostnaderna eftersom PVC-fönster leder till en mycket liten värmeförlust i ett hus under vintern.
  • Underhållsfritt. PVC är tåligt och beständigt, och behöver inte skrapas eller målas. Det enda du behöver göra är att smörja handtag och beslag med regelbundna mellanrum. PVC är dessutom mycket tåligt mot UV-stålning och bleks inte. Det är dessutom ett mycket brandsäkert material.
  • Risken att du kommer att få problem som tvingar dig till reklamation är liten. PVC-fönster är konstruerade på ett sätt som gör att de inte rör sig i förhållande till träet vilket gör att det inte bildas sprickor. PVC drar dessutom inte till sig fukt och det bildas därför ingen röta i materialet.
  • Variationsmöjligheterna. PVC-fönster går att variera, såväl storleks- som formmässigt.
  • Säkerheten. PVC-fönster är stabila och svåra att bryta upp.

 

Aluminiumfönster

Vi erbjuder även förstklassiga fönster i aluminium. En vinnande kombination av underhållningsfrihet, miljövänlighet och lågt energiläckage. Förr användes aluminiumfönster av industrier, men den snabba tekniska utvecklingen gör att de idag även är populära bland privata husägare.

Det finns många fördelar med aluminiumfönster. De har bra isoleringsförmåga och är precisa i konstruktionen. De ändrar inte form med tiden. Aluminiumfönster har dessutom lång mekanisk hållbarhet och livslängd. Aluminium går dessutom att kombinera med andra material.

Träfönster

Träfönster är en kombination av klassisk nordisk byggnadstradition och modern teknikutveckling. Träfönster ger miljövänlighet, lågt energiläckage och vacker estetik i en vinnande kombination.

Dagens träfönster har dessutom betydligt mindre underhållsbehov än tidigare. Man behöver helt enkelt inte måla, skrapa och rengöra ett modernt träfönster lika ofta. De tål tuffa väderförhållanden bättre och tillsammans med moderna glasvarianter så har underhållsbehovet minskat till ett minimum.

Våra träfönster finns i ett flertal former och stilar. Höj värdet på ditt hus med ett vackert träfönster!

Dörrar och fönsterdörrar

Vi kan även erbjuda ett stort utbud dörrar och fönsterdörrar. De tillverkas efter beställning och har stora tillvalsmöjligheter. Du kan välja mått, kulör och glas helt enligt din personliga smak. Dörrarna levereras i skandinavisk standard i varje detalj. Från lås till gångjärn. Vi lämnar garanti på utfört arbete och hjälper självklart till med monteringen av såväl fönster som dörrar.

Vi kan fönster!